Dansschool De Streets - Streetdance Klassieke dans reguliere lessen en Demonstratieteams

Dansschool De Streets

De dansschool waar dans een beleving is!

Danslessen, evenementen, workshops, demonstraties etc. 
Recreatief of prestatiegericht, voor ieder wat wils! 

Bij Dansschool De Streets zijn er danslessen voor kids vanaf 3 jaar. 

De lessen bij Dansschool De Streets 
worden op een leuke manier aangeboden met het doel dat onze dansers een goede technische basis leren en tegelijkertijd een super leuke tijd hebben.

Proeflessen zijn gratis en iedereen is welkom om eens binnen te lopen.
Wij geven dansers ook buiten de gewone lessen om veel extra aandacht. Wedstrijden en optredens, en het volgen van verschillende workshops, leuke activiteiten binnen en buiten de dansschool om uw kind te laten genieten van het dansen.

Zo hebben we meegedaan met succesvolle audities op TV-progamma ‘Everybody Dance Now’. Ook hebben alle leerlingen een workshop gevolgd van Ingrid Jansen, bekend van 'Junior Dance' en de Nederlandse dansfilm 'Body language' en Mesam Noori bekend van het tv programma 'Everbody Dance Now'.

Verder organiseren voor de leden per kwartaal naast de reguliere les veel activiteiten zoals Halloween party, Sinterklaasfeest, dansmarathon en hebben we 1x in de 2 jaar een grote uitvoering in een theater.

GESCHIEDENIS Dansschool De Streets

Dafne Hibma werd in 2003 gevraagd om de danslessen binnen sportcentrum Vredehof in Hoorn onder haar hoede te nemen.

Na 2 jaar kwam daar invallessen In Avenhorn bij die toen onder edo-gym vielen.

Na een promotiecampagne steeg het ledenaantal in Avenhorn al snel en stopte Dafne Hibma in 2005 met lesgeven in Hoorn en werd zij een vast gezicht in Avenhorn.

Daar startte zij samen met Edy Klaassen demoteams op om mee te doen met wedstrijden. Zo hebben zij vele prijzen in de wacht gesleept met verschillende teams. Edy Klaassen ondersteunt achter de schermen nog steeds de activiteiten rondom Dansschool De Streets, maar vanwege haar werk is dit in een beperkte vorm.

De Naam’ De Streets’ bestaat ook uit D van Dafne en de E van Edy en Streets van Streetdance.

In 2010 werd het ledenaantal zo groot dat Dafne haar lessen wilde uitbreiden. Helaas was dit niet mogelijk onder de organisatie waar zij onder werkte en besloot Dafne Hibma de uitdaging aan te gaan om voor zichzelf te beginnen.


Dansschool De Streets is langzaam maar zeker een begrip aan het worden in Avenhorn/De Goorn. Het ledenaantal groeit nog steeds en in 2020 werkt Dafne Hibma als dansdocente 15 jaar in Avenhorn/De Goorn. Dafne krijgt hulp van Iris koning, Mariah Knezevic, Rianne Coppens, Lieke Appelman die als jonge meiden zijn begonnen bij De Streets en nu kunnen bijspringen waar nodig.


Na een mooie eind voorstelling Ïllussie juni 2015 is Dafne in september bevallen van een dochter. December 2015 is zij weer begonnen met lesgeven.

April 2016 is de dansschool verhuisd naar een eigen lokatie op Buitenroede 4 in Avenhorn.  We zijn erg blij met deze mooie locatie.